Fodrászaink

Szeretettel üdvözöljük!

Könnyen kezelhető, egyéniségéhez és arcához illő frizurára vágyik?

A fodrászat akkor jó, ha a frizura nem csupán a szalonban mutat, hanem otthon, az első hajmosás után is könnyedén újra beállítható. Szalonunkban minden vendégünknek személyre szabottan, a legújabbb vágási és festési technikákkal készítjük el a frizuráját és tanácsot adunk az otthoni hajápoláshoz.


Tamási Rita

Fodrász
06 30 55 33 164

Jakab Jánosné Ria

Fodrász
06 30 234 5235

Rita továbbképzési diplomái: Mesterkurzus Oklevél, Leght& Volume Course.
Ria továbbképzési diplomái: Stylistic and Tecnical Seminary, Beauty & Sience DIPLOMA - Milánó 2011, BES Attestato di Partecipazione, All Meeting Internazionale, Beauty & Sience - Stylistic and Tecnical Seminary.

Frizura tippek

Önnek milyen frizura állna jól?

Egy jó fodrász tudja, hogy a különböző arcformákhoz milyen frizura illik és ennek megfelelően veszi kezelésbe a vendég haját.

Most végeztél a fodrásznál, de nem vagy teljesen megelégedve az új frizuráddal? Trendi lett a hajad, de mégsem tudsz azonosulni vele? Sokszor konkrét elképzeléssel megyünk a fodrászhoz; pontosan megmondjuk, hogy melyik sztár melyik frizuráját valósítsa meg rajtunk, de elfelejtjük kikérni a szakember véleményét. Nem mindig gondolunk arra, hogy a divaton kívül számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venni az új frizura kiválasztásánál. De természetesen mint mindenben, itt is vannak kivételek: például, ha valakinek az arcformája a szexepilje és külön azt szeretné kihangsúlyozni.

Női frizurák

Kerek arcformához

Az Ön számára azok a frizurák az előnyösek, melyek oldalt takarják az arcát. A legjobb, ha vállig ér a haja, mert ez méginkább hosszabbítja az arcát. Ha a rövidebb hajat kedveli, akkor oldalt tépett legyen! Ami nem előnyös: A frufru - ugyanúgy, mint azok a frizurák, melyek sok hajat kívánnak oldalt - kerekítik az arcot. Előnytelenek az egyenes, állig érő, valamint az extrém göndör frizurák. Tekintsen el az olyan hajápolási termékektől, amelyek széltében dúsítják a hajkoronát. Legyen szabad a homloka!


Női frizurák

Hosszúkás arcformához

Az arcforma jellegzetességeiből adódóan a cél, olyan frizura választása, mely által egyrészt rövidül, másrészt szélesül az arc. Ahhoz, hogy arca ne legyen olyan hosszúkás, állig érő frizurát válasszon, mely egyenletesen lépcsőzetes. Ez oldalt növeli a haja mennyiségét és ezáltal kerekded hatás erhető el. A rövid frizurák legalább a fülcimpáig érjenek. Hosszú frufrutincsek, hanyagul feltupírozott tincsek és a göndör haj ebben az esetben ideális. Ami nem előnyös: Semmiképpen nem ajánljuk a mindenhol egyforma hosszú, középen elválasztott frizurát! Ez a fazon még jobban kiemelné a hosszúkás arcot. Nem előnyös az extra rövid frizura sem, mert kihangsúlyozná a hosszúkás állát. Kerülje az olyan hajápoló termékeket, melyek lelapítanák és kiegyenesítenék a haját. Az egyhosszú vágás és a hosszú tincsek is a kerülendő lehetőségek közé tartoznak.
Tipp:A göndör vagy széles loknis haj is jól áll ehhez az arcformához. A frufru mindenképpen ajánlott.


Női frizurák

Háromszög alakú arcformához

A szív alakú és a háromszög arcforma nagyon hasonló. A fejtetőn dúsabb, majd áll felé haladva puhított, vékonyabb rétegek lágyítanak az áll erősségén. Az állig érő hullámos fürtök is fantasztikusan kiemelik az arc szépségeit. A túl rövid haj, azért nem ajánlott, mert a figyelmet eltereli a homlokról és az arccsontól. A középen történő választás helyett az oldalválaszték alkotása a megfelelő a háromszög alakú arcformához.


Női frizurák

Ovális arcformához

Mindegy, hogy hosszú haj vagy abszolút rövid frizura - egy ovális arcformánál minden megengedett. Közép- vagy oldalválaszték, sima vagy göndör haj: kiválasztásánál szinte semmi sem tabu. Ha az ön haja vékony szálú, szárítsa lehajtott fejjel, ha sűrű akkor vigyen fel nedvességet tartalmazó hajkrémet, mert így könnyebb kezelni. A mesterségesen feltupírozott frizurák nem állnak jól, csakúgy, mint a dús haj a fejtetőn, mert feleslegesen hosszítják az arcot. A frizura kialakításánál hagyni kell a tiszta arcformát érvényesülni. Az sem előnyös ennél a típusnál, ha vágáskor haj természetes esése figyelmen kívül van hagyva, hiszen ebben az esetben csak nagy erőfeszítésekkel lehet majd kezelni.


Női frizurák

Szögletes arcformához

Ideálisak ebben az esetben a félhosszú, lépcsőzetes frizurák, melyek nagyobb mozgásteret biztosítanak a haj alsó részének. Hullámokkal és a befelé szárított alsó részekkel a túl keskeny állat optikailag növelni lehet. Ha kedveli a frufrut, akkor tépetten vágassa le, mert a széles homlok így rafinált módon keskenyebbnek tűnik. Ezt el kell felejteni:A nyakat szabadon hagyó, vagy azon a részen túl rövidre vágott frizurák, illetve a kifelé szárított haj kiemeli az arc szögletes formáját. A fejtetőn dús frizurák sem túl előnyösek. Azokról a hajápoló termékekről, melyektől súlyosabb lesz a haj, teljesen le kell mondani. Frufru ne lapuljon nagyon a homlokodra, mert optikailag szélesíti azt.


Női frizurák

Szív alakú arcformához

Leggyakrabban a szív alakú arcformához az oldalra fésült, vagy a szemöldökig érő frufru az ajánlott. A vágás során vagy az egész haj, vagy egy része érjen az állig, vagy az áll alá. Ha rövidebb hajat szeretnénk, felül akkor is maradjon meg a haj hossza. Kerülni kell a rövidre nyírt frufrut és az erős ritkítást. Javaslat: fejtetőn sima, lefelé szélesedő frizura. Tépett vagy hullámos tincsek a nyak körül, kifelé álló hajvég, ami elvonja a figyelmet a keskeny állról.


További szépségápolással kapcsolatos tanácsaink és ötleteink: